Kokosvlokken worden verkregen uit het vruchtvlees van de kokosnoot, dat eerst wordt gedroogd en vervolgens tot fijne vlokken wordt geraspt. Het vruchtvlees is rijk aan voedingsstoffen zoals vitamines: C, E, K en B-vitamines, mineralen: zink, fosfor, magnesium, natrium, kalium, calcium en ijzer. Kokos en zijn afgeleiden producten (vlokken, kokoschips, kokosolie) bevatten verzadigde vetzuren. Dierlijke verzadigde vetzuren moeten in de dagelijkse voeding worden beperkt, maar die uit kokos bestaan uit veel kleinere moleculen en worden direct omgezet in energie zonder zich in het lichaam als vet op te slaan. Kokosvlokken bevatten enorme hoeveelheden vezels, die essentieel zijn voor een goede werking van het spijsverteringsstelsel. We vinden er ook kleine hoeveelheden eiwit en elektrolyten, die helpen bij het handhaven van de zuur-basebalans van het lichaam.<strong>Ingrediënten:</strong> kokosvlokken <strong>Voedingswaarde per 100g</strong> Energiewaarde 2695kJ/655k
Toepassing: Voegen van rechte, vuurvaste tegels in tegelkachels, open haarden, ovens, tuinkachels. De aanbevolen voegbreedte is 2-3 mm.
Thermische weerstand: 1300 °C
Verpakking: 5 kg
Gewicht (kg): 25.0000
Artikelnummer: 9005249005862
Bosbessen zijn een rijke bron van vitamines (C, B, E, K), mineralen (natrium, kalium, fosfor, calcium, magnesium, mangaan, ijzer), vezels, organische zuren, carotenoïden, flavonoïden, tannines en pectines. Cranberry verliest zijn eigenschappen niet tijdens de thermische behandeling, waardoor je voor gezondheidsvoordelen ook zijn bereidingen kunt consumeren, die niet zo zuur zijn als verse bosbessen. Cravina werkt zeer goed ter preventie van terugvallen van urineweginfecties. Het verzurert de urine, wat leidt tot bacteriedodende stoffen die in de blaas aanwezig zijn. Bovendien verminderen de zuren in bosbessen de bacteriële hechting, waardoor ze via de urine worden uitgescheiden. De zuren in bosbessen zijn effectief in de preventie en behandeling van nierstenen. Gedroogde bosbessen helpen ook bij het voorkomen van tandvleesziekten en de vorming van plaque. Cravina heeft sterke antioxidante eigenschappen.
Zwart rijst krijgt na het koken een paarse tint, daarom wordt het ook wel paarse rijst genoemd. Net als bruine rijst is het ongepeld, waardoor het rijk is aan vezels, vitamines, vooral vitamine E, en mineralen: ijzer, zink, koper. Zwart rijst kookt langer dan andere rijstsoorten, van een half uur tot een uur, en zal altijd licht knapperig zijn. Het wordt vaak gebruikt voor het bereiden van gezonde desserts, zoals rijstpudding met kokosmelk. Zwart rijst is rijk aan antioxidanten die verantwoordelijk zijn voor het bestrijden van vrije radicalen, waardoor het ons beschermt tegen ontstekingen en vele aandoeningen, en het verouderingsproces van cellen vertraagt.
<strong>Ingrediënten:</strong> bruine rijst
<strong>Voedingswaarden per 100g</strong>
Energiewaarde 1498kJ/354kcal - 18% ADH*
Vetten 3,2g - 5%
waarvan verzadigde vetzuren 0,8g - 4%
Koolhydraten 72g - 28%
waarvan suikers 0,7g <1%
Eiwit 7,7g - 15%
Vezels 3,1g
Zout 0,03g <1%
*ADH - Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid
<strong>Gebruik</strong>
Spoel de rijst af met koud water.
Kokosvlokken worden verkregen uit het vruchtvlees van de kokosnootpalm, dat eerst wordt gedroogd en vervolgens tot kleine stukjes wordt gewreven. Het vruchtvlees is rijk aan voedingsstoffen zoals vitamines: C, E, K en B-groep, mineralen: zink, fosfor, magnesium, natrium, kalium, calcium en ijzer. Kokos en zijn afgeleiden (chips, kokoschips, kokosolie) bevatten verzadigde vetzuren. Verzadigde dierlijke vetzuren moeten beperkt worden in het dagelijkse dieet, maar die afkomstig van kokos bestaan uit veel kleinere moleculen en worden direct omgezet in energie zonder zich in het lichaam op te hopen in de vorm van vet. Kokosdraden bevatten enorme vezelbronnen, die noodzakelijk zijn voor een goed functionerend spijsverteringssysteem. Je vindt er ook kleine hoeveelheden eiwit en elektrolyten, die de zuur-basebalans van het lichaam ondersteunen. <strong> Samenstelling: </strong> Kokosvlokken <strong> Voedingswaarde per 100g </strong> Energiewaarde 2695KJ/655kcal - 33% ADH *63g vet - 90% waarvan verzadigde vetzuren 53g - 265% koolhydraten
Gierst is gemaakt van gierst. Het helpt de verzuring van het lichaam tegen te gaan, versterkt de immuniteit en is voedzaam en gemakkelijk verteerbaar. Van nature is het glutenvrij. Een groot voordeel is het hoge gehalte aan B-vitamines, hematopoëtisch ijzer en koper. Het is een uitstekende bron van voedingsvezels en kalium, magnesium, calcium en natrium. Het biedt het lichaam gemakkelijk verteerbare eiwitten en complexe koolhydraten, die de basis vormen van een gezond dieet. Gierst heeft een antivirale en versterkende werking, helpt het zuur-base-evenwicht van het lichaam te herstellen. De B-groep en de vitamines van ijzer hebben hematopoëse. Gierst helpt ontstekingen in het lichaam te verminderen, werkt verwarmend, verbetert de stofwisseling, verhoogt de concentratie en het geheugen. Het hoge gehalte aan calcium- en siliciumverbindingen versterkt tanden en botten. - 4% bevat verzadigde vetzuren 0,4g - 2% van koolhydraten 72,1g - 28% inclusief suikers 0,8g - 1% van eiwit 10.
Amandelvlokken, evenals de amandelen zelf, zijn rijk aan voedingsstoffen. Ze bevatten vitamines, mineralen, eiwitten en vezels, en hebben dus gezondheidsbevorderende effecten. Ze hebben een hoog gehalte aan gezonde onverzadigde vetten. Onverzadigde vetten zijn een onmisbaar onderdeel van een gezond dieet. Men denkt dat regelmatige consumptie het totale cholesterolniveau kan verlagen. Amandelen zijn rijk aan vitamine E, een bekende antioxidant, een stof die oxidatieprocessen stopt, waardoor aderen worden gereinigd en hartziekten worden voorkomen, en het verouderingsproces van cellen vertraagt. Men denkt dat amandelen bijdragen aan het behoud van gezonde botten door calcium, magnesium, mangaan, koper, vitamine K, eiwitten en zink. Bovendien bevatten amandelen: B-vitamines, vezels en fosfor. & Nbsp; <strong> Samenstelling: </strong> amandelen & nbsp; <strong> voedingswaarde per 100g </strong> energie waarde
Zwart rijst krijgt na het koken een paarse tint, daarom wordt het ook wel paars genoemd. Net als bruine rijst wordt het niet geserveerd, maar is het rijk aan vezels, vitamines, vooral vitamine E, en mineralen: ijzer, zink, koper. Zwart rijst moet langer worden gekookt dan andere rijstsoorten, van een half uur tot een uur, en zal altijd iets knapperig blijven. Het wordt vaak gebruikt om gezonde desserts te bereiden, zoals rijstpudding met kokosmelk. Zwart rijst is rijk aan antioxidanten die verantwoordelijk zijn voor de bestrijding van vrije radicalen, waardoor het ons beschermt tegen ontstekingsstoornissen en vele ziekten, en het verouderingsproces van cellen vertraagt.
<strong> Voedingswaarden per 100 g </strong> energiewaarde 1498KJ / 354Kcal - 18% ADH * VET 3,2 g - 5%, waarvan verzadigde vetzuren 0,8 g - 4% KOHYDRATEN 72 g - 28%, waarvan suikers 0,7 g < 1% EIWIT 7,7 g - 15% Vezels 3,1 g ZOUT 0,03 g < 1% * ADH - Aanbevolen dagelijkse hoeveelheid
Bruine rijst is een vol graan van de Oiza Sativa-plant, waaruit de populaire witte rijst voortkomt. Bruine rijst wordt gereinigd, waarbij de ongenietbare schil wordt verwijderd, zodat de schalen, zemelen en de kiem intact blijven. De smaak van bruine rijst heeft een delicate nootachtige ondertoon, het is iets steviger dan witte rijst, het moet langer gekookt worden, maar het heeft ook veel meer gezonde eigenschappen dan gepolijste witte rijst. Bruine rijst bevat meer vitamines en mineralen, is rijk aan vezels door de zemelen, heeft een lagere glycemische index en bevriest langzamer. Het is daarom ideaal voor mensen die op hun lijn letten. Het bevat voornamelijk: Fosfor, dat nodig is voor de opbouw van botten en tanden, onder andere verantwoordelijk Kalium dat zorgt voor de goede werking van het hart, beschermt ons Magnesium tegen stress, IJzer, dat noodzakelijk is voor cellulaire ademhaling en Koper, wat bijvoorbeeld belangrijk is voor de conditie van onze huid en ons haar.
Toepassing: Voegen van rechte vuurvaste tegels in tegelkachels, open haarden, ovens, tuinkachels. De aanbevolen voegbreedte is 2-3 mm.
Thermische weerstand: 1300 °C
Verpakking: 5 kg
Gewicht (kg): 1,0000
Artikelnummer: 9005249006425
Jarzynka Spice is een universele specerij voor vele gerechten. Het is gebaseerd op gedroogde groenten, kruiden en kurkuma. Het benadrukt perfect de smaak van gerechten en geeft ze een aangename plantaardige aroma. Jarzynka bevat geen onnodige chemische toevoegingen, gistversterkers of smaakversterkers. & Nbsp; <strong> Samenstelling: </strong> zout, suiker, panadip, wortelen, maïs, ui, peer & nbsp; <strong> gebruik </strong> de specerij wordt toegevoegd aan soepen, sauzen, stoofschotels, salades en andere gerechten, waardoor ze een aangename plantaardige aroma krijgen en de smaak van de bereide gerechten benadrukt.